Tuesday, April 22, 2014

CAKEPOPS



cakepops 1


Cakepops bir diğer adıyla çikolatalı lezzet topları:)


malzemeler;


kek 


krema


damla çikolata,fındık ,üzüm vs...


kaplaması için;


bitter çikolata 


renkli pasta şekerleri ,pirinç patlağı


Lolipop çubukları 


Artan kekleri değerlendirebilmenin en güzel yoludur cakepops.Hatta bu lezzeti tatmak için kek artmasınıda beklemeyip klasik kakaolu bir kek ya da pandispanya hazırlamanız yeterli.


Krema için hazır pasta kreması,ev yapımı pasta kreması,ganaj ,puding hatta cremole bile olabilir.Evde ki elde ki imkanlarla hangisi varsa elinizin altında onu kullanabilirsiniz.


Kekimizi derin bir kaba alıp ufalıyoruz.İçerisine kremayı ve damla çikolata ,fındık vs...hangisi damak tadımıza uygunsa ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Tabiri caizse yoğuruyoruz:)


Ben kakaolu kek ,pastacı kreması ve damla çikolatayı karıştırdım.


Hazırladığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp güzelce yuvarlıyoruz.


Bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz.


Lolipop çubuklarımızı erittiğimiz çikolataya hafifçe batırıp hazırladığımız topların tam ortasına batırıyoruz.Yaklaşık 20 dk kadar buzdolabında bu şekilde bekletiyoruz.


Cakepopslarımız soğuduktan sonra benmaride eriyen çikolatamıza buluyoruz.


En son üzerine isteğe bağlı renkli şekerler ya da renkli prinç patlakları ile kaplıyoruz.


Sadece çikolataya bulamakta yeterli.


Bir daha ki sefere yapım aşamalarını fotoğraflayıp eklersem daha iyi olacak sanırım  o zamana kadar siz Bakeralla' nın sitesinden faydalanabilirsiniz.






cakepops 2




No comments:

Post a Comment