Wednesday, November 6, 2013

patlıcan ve fasülye

Merhaba degerli site ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün patlıcan ve fasülye makalesini sunmaya karar verdik.

patlican ve fasulye 1 patlican ve fasulye 2

Soğuk olarak da yenilebilen ve çok hafif, ayrıca yedikçe yiyesiniz gelecek olan bir tarif ile sahneye çıkıyorum. Yapılması çok kolay ve basit olan bu yağlama alışkanlık yapabilir. Şimdiden uyarıyorum. Özellikle çalışan bayanların, buzdolabında uzunca saklayarak pratik olarak yiyebilecekleri kolay bir yemek.







Malzemeler


  • 250 gr. taze fasulye 1 adet orta boy patlıcan

  • 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy domates

  • 2 adet yeşilbiber

  • 1 adet orta boy soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ

  • 3–4–5 su bardağı kaynar su



Yapılışı


  1. Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayıp 4–5 cm. uzunluğunda doğrayın.

  2. Patlıcanı alacalı soyup dörde bölüp 4–5 cm boyunda doğrayın.

  3. Patatesleri irice ama yatay doğrayın.

  4. Soğanları piyazlık doğrayın.

  5. Domateslerin kabuklarından ayırıp rendeleyin.

  6. İlk önce fasulyeleri yağda 5 dk. kavurun.

  7. Önce domatesi, biberleri, sarımsak ve soğanları, 5 dk. sonra patlıcanları, sonraki 5 dk'da patatesleri ve suyu ilave ederek 20–30 dk. kısık ateşte pişirin.

  8. Yağlamanız hazır.



Bilerek Detay Yazmadım, Bakalım Ne Soracaksınız Diye!


  1. Adı yağlama ama fasulye ve patlıcanlar aracınız gibi 15.000 bakıma servise gitmiyor.

  2. Fasulyeleri yazmıyorum. Siz işinizi bilirsiniz. Azıcık açılımda bulunun yeter.

  3. Patlıcanları yarım saat limonlu ve tuzlu suda bekletmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, bırakın bu yemek işini! Gidin salak bir koca bulun. Yanlız, paralı biri olmasına özen gösterin.

  4. Patateslerin kararmaması için kara ve mor gözlü patlıcan aşığının beklediği o romantik su altına bırakmanız gerektiğini anlamak için illaki âşık mı olmanız lazım.

  5. Soğanları piyazlık derken incecik gerdan belli hatunlar gibi değil, iri etli Osmanlı harem kadınları gibi doğrayın ki, romantik olamasanız da otantik olunuz derim, efendim.

  6. Yemeğe katacağınız su miktarı, sizin nasıl duş aldığınıza elbette ki bağlı değil.

  7. Çalışan hanımların bir kere yapacağı ama bir hafta yiyebilecek ve sevgililerine yedirebilecek olduğu çok basit ve lezzetli bir yemektir. At buzdolabına, 1 hafta ye ve yedir!

  8. Sakın tuz demeyinnnnn! Gınaa geldim.

  9. Daha ne diyeyim size. Yeter daaaa! Sormayın ! Dediklerimi yapsanız ve Ayhan'dan diğer lezzetli tarifleri bekleseniz olmaz mı?

  10. Tabiii, Alıştınız hep hazıra!




Hosunuza gidebilecek enterasan makale : mısır unlu patlıcan kızartması

No comments:

Post a Comment