Friday, May 9, 2014

KABAK ÇORBASI






Tüm misafirlerime hayırlı,bereketli cumalar dilerim.


Yine günler geçmiş gitmiş bloga yazmayalı uzun zaman olmuş arkadaşlar.Aslında anlatacak çok şey var fakat hafta başından beri  üzerimdeki rehaveti atamıyorum ): dün,yazmak için biraz  çabaladım zorla olmuyor du !!biliyorum bir kaç reçete beklediğinizi :) ardı ardına hepsini yazar cumartesi gününe yetiştiririm hiç merak etmeyin:) Biliyorum,üzerimdeki tüm haller  hafta başından beri güneşi görmediğim için oluyor.Sanıyorum, bu durum hepiniz için de aynıdır :) Dün,,bütün gün sürünerek de olsa kendimi motive etmeye çalıştım"Narince"min okuduğu "yüzyıllıkyanlızlık" kitabından verdiği alıntı


benim de bahanem oldu :) ;Ve unutmayın her gün,sizlere verilmiş bir armağan.Gidenler geri gelmiyor.Buna dünler de dahil.Bugünü de yatak pijamalarıyla,şiş gözlerle,asık suratla geçirmeyeceksin değil mi? Kahveni al,çık güneşe.Tamam dalgacı Mahmut değilsin,olmanı da beklemiyorum.Herkesler uyurken yaz sen...


Bu  kadar laftan sonra  bol çikolatalı bir pasta reçetesi verseydim iyiydi:) ama  kabak çorbasının anısı var bende; Nur içinde yatsın,kıymetlim arkadaşım çocuklarına kabak yedirebilmek için


kabak çorbası hazırlar dı.Bir de sanki dünya mutfaklarından bir tarif gibi havalı bir isim vermişti çorbaya:)uzun yıllar onun tarifi gibi hazırlıyordum.Şimdi vereceğim reçetenin aynısı gibi,sadece havuç yoktu içinde ve servis etmeden  önce blenderden çekiliyordu.Sonra bir aile dostumuz kabakların rende kalmasını önerdi içine renklensin bir havuç da atıver deyince bu harika çorba oluştu tavsiye ederim mutlaka denemelisiniz hatta kabak sevmeyenlere bile yediriniz lezzet garanti:)


Görüşmek üzere,sevgiyle kalın...


 
 Malzemeler:

2 tane orta boy kabak (kabukları soyulmuş ve Rendelenmiş)

1 tane küçük havuç (kabuk

1 yemek kaşığı dolusu tereyağ

1 yemek kaşığı  zeytinyağ

2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı süt

tuz

dereotu

Hazırlanması:

Tereyağ ve sıvıyağını  bir tencerede ısıtın.Üzerine unu ilave edin orta ateş üzerinde un kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Rendelediğiniz kabak ve havuçları tencereye dökün kavurmaya devam edin.

Sebzeler ezilinceye kadar kavurun sonra suyunu ilave edip  pişmeye bırakın.Sütünü ilave edip bir taşım kaynatın ve ateşten alın tuz ile tatlandırın.

Afiyet Olsun...

NOT:

Sütü severseniz  1 su bardağı kullanabilirsiniz veya çorbanın kıvamını süt ile kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.






No comments:

Post a Comment