
Arpa Şehriye Salatası
1/2 paket arpa şehriye
1/2 kutu konserve mısır
5 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 limon suyu
Zeytinyağ
Tuz
Bir tencerede su kaynatıp, arpa şehriyeyi kaynamış suda yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Arpa şehriyenin şişmesi için ocağı kapatıp tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletin.
Yeşillikleri ince ince kıyın. Mısırların suyunu süzün.
Demlenmiş arpa şehriyeyi süzüp, soğuk sudan geçirin.
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştıp zeytinyağ, limon suyu ve tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.
Bu makale ile alakali daha cok yazi gorebileceginiz tavsiye ettigimiz bir kaynak : üç renkli salata
No comments:
Post a Comment